top of page
kedi.png

BU KIŞ

TRAFİK TAMAMLAYICI

KASKO SİGORTASI İLE

KASKOSUZ ARAÇ KALMAYACAK

tekerlek.jpg

Maddi hasarlı trafik kazası gerçekleştiğinde kazaya karışan diğer araç ya da araçların sürücüleri anlaşırsanız kendi aranızda maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı doldurmanız gerekir. Eğer sürücüler arasında anlaşma sağlanamazsa 155 veya jandarma bölgesi olma durumunda 156 numaralı telefon aranarak yetkililere haber verilmelidir.

KASKO POLİÇENİZiN

Kapsamı hakkında ne kadar Bilgi Sahibisiniz?

KAZADA ANLAŞMA SAĞLANMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Kaza anında taraflar arasında anlaşma sağlanırsa maddi hasarlı kaza tespit tutanağı doldurulmalı gerekir. Böyle bir durumda dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Araçlar yerlerinden hareket ettirilmeden önce farklı açılardan fotoğrafları çekilmelidir.

  • Kaza tespit tutanağı, kazaya karışan tüm tarafların eksiksiz bilgileri ile detaylı bir şekilde doldurulmalıdır.

  • Kaza tespit tutanağı iki nüsha olarak hazırlanmalı ve nüshalardan biri fotoğraflarla birlikte sigorta şirketine gönderilmelidir.

 

Böyle bir durumla karşılaşırsanız kaza tespit tutanağını doldurduktan sonra olay yerinden ayrılabilirsiniz. Kasko poliçenizde asistan hizmeti varsa, aracınızın çalışmaması durumunda çekici hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 

Tutanak konusunda karşı tarafla anlaşma sağlayamıyorsanız, araçları hareket ettirmeden farklı açılardan araçların fotoğraflarını çekin ve 155’i arayarak trafik polisini olay mahalline çağırın. Kazanın gerçekleştiği bölge jandarma bölgesi ise 156’yı arayarak jandarmayı çağırın. Gelen görevliye ifadenizi verip, tutanak tutulduktan sonra olay yerinden ayrılabilirsiniz. Olay yerinden ayrılmadan önce kazaya karışan diğer araçlara ait trafik poliçesi ve ruhsat fotokopileri ile sürücülerin ehliyet fotokopilerini almayı unutmayın. Yine böyle bir durumda da sigorta şirketinizin sunduğu çekici hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 

Hasar İhbarı Yapmak İçin Gereken Belgeler

Herhangi bir hasar durumunda, hasarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanabilmesi için aşağıdaki belgelerle birlikte 5 iş günü içinde sigorta şirketine ihbarda bulunmanız gerekir:

  • Sigorta poliçesi fotokopisi

  • Kaza tespit tutanağı

  • Alkol raporu

  • Kazaya karışan sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopileri

  • İfade ve görgü tespit tutanakları

  • Hasarla ilgili fotoğraflar

Çocuk Sigortası, Eğitim Sigortası, Kasko

HASAR ANINDA TUTANAĞIN DOLDURULMAYACAĞI DURUMLAR

Aşağıdaki durumların gerçekleşmesi durumunda kaza tespit tutanağı doldurulmaz:

  • Olaya karışan sürücülerden en az biri sürücü belgesi olmadan ya da yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanıyorsa,

  • Sürücü 18 yaşından küçükse,

  • Sürücünün alkollü olduğundan ya da akıl sağlığından şüpheleniliyorsa,

  • Kazaya karışan araçlardan bir ya da birkaçı kamu kurumlarına aitse,

  • Kaza esnasında kamu kurumlarına ait mallarda zarar meydana geldiyse,

  • Kaza esnasında olayla ilgisi olmayan üçüncü kişilere ait mallarda hasar söz konusu ise,

  • Kazaya karışan araç ya da araçlarda trafik sigortası yoksa,

  • Kaza ölüm ve/veya yaralanma durumları ile sonuçlanmışsa.

Yukarıdaki gibi durumlarla karşılaşılması durumunda polise haber verilmelidir.

Mali Mesuliyet Limiti çok Önemli

Trafik poliçesinin yanına muhakkak kasko poliçesi yaptırılmalı ve poliçeye limiti en az 100 bin TL olmak üzere ihtiyari mali mesuliyet limiti eklenmelidir. Böylelikle, trafik poliçesinde karşı taraflara verilecek zararlar için yetersiz olan limitin üstünde kalan tutar kasko poliçesinden karşılanabilir.

Kasko poliçesinde bir diğer önemli husus da manevi tazminat limiti. Karşı tarafa ve 3. şahıslara verilen zarar neticesinde, mağdur kişi ya da ailesi dava açtığında çok yüksek meblağlar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden kaskoda alınabilecek en yüksek manevi tazminat limitinin alınması öneriliyor.

Bizi arayın Alternatifli kasko teklifinizi hazırlayalım

KASKO NEDİR?

Sigorta ile sigortacı, sigortalının, karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz (taşıtlar), römork veya karavanlar ile iş makinelerinden ve lastik tekerlekli traktörlerden doğan menfaatinin doğabilecek zararlar dolayısıyla ihlali sonucu uğrayacağı maddi zararları temin eder. Kısacası araç sahibinin karayolunda aracına gelebilecek zararlardan dolayı aracını bir sigorta şirketi ile güvence altına almasıdır. Araca gelebilecek zararlar denildiğinde ise akla ilk olarak trafik kazaları, hırsızlık ve kötü niyetli hareketler gelir.

Daha açık bir tanımla kasko sigortası aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alır isteğe bağlı bir sigorta türüdür

Kasko sigortası ekstra teminat primleri yatırılmadığı sürece Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Fakat yurt dışı için hizmet veren sigorta şirketleri de bulunmaktadır.

dddddfft99_mf8508486.Jpeg

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kasko poliçesi alırken, kasko yaptırırken küçük detaylara dikkat ederek olası bir kaza ya da arıza durumunda cebinizden binlerce lira çıkmasına engel olabilirsiniz

Trafik Sigortaları karşı tarafa verilen maddi ve bedeni zararları limitleri oranında karşılıyor. Peki Lüks bir araca çarparsanız? Trafik Sigortası limitlerini aştığı durumda sizi neler bekliyor?
 

Bu limitler araç başına 36 bin TL, kaza başına ise 72 bin TL. Oysa lüks bir arabaya çarpabilir ya da birden fazla araçta hasara yol açacak zincirleme bir kazaya karışılabilir. Limit böyle durumlarda zararı karşılamaya yetmeyebiliyor. 

kasko.png

EK TEMİNATLAR

İkame araçlar kasko poliçelerinde göz önünde bulundurulması gereken bir diğer husus. Standart bir poliçe, araç kaza sonrası tamirdeyken 7 veya 15 gün boyunca başka bir araç sağlar. Oysa çoğu aracın tamiri 15 günde bitmeyebilir. Ek bir prim ödeyerek kasko poliçesine 'tamir süresi bitene kadar' yazdırıldığı takdirde bu sorun ortadan kalkacaktır.

Üst segment bir araba kullanıyorsanız, aracınız tamirdeyken yine üst segment bir ikame araç alabilmek için poliçenize not ettirebilirsiniz.

Ön cam hasarlarında ise kasko poliçeleri zarar gören ön camları herhangi bir standart camla sadece anlaşmalı servislerinde değiştirmeyi öngörür. Oysa az bir ek prim ödeyerek ön camların orijinal parçasıyla ve istenilen serviste değiştirileceği poliçeye yazdırabilir.

Kısacası satın aldığınız poliçede Teminat limitleri ve ek teminatları son derece önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki Kasko poliçesi yaptırmak yetmez. Doğru Limit ve teminatlarla yaptırılmayan poliçeler ihtiyaç duyduğunuz anda ihtiyacınızı karşılamayacak ve sizi mağdur edecektir.

Poliçenizi satın alırken aracınızı hasar anında götüreceğiniz servi (Yetkili, özel veya istediğiniz servis) seçeneklerinden kullanılacak malzeme, limit ve muafiyet oranlarına kadar kontrol etmeyi unutmayınız!

Lüks Araç İç
bottom of page